Oude liefde roest niet…

Voorzichtig glijd de vis uit de sling…..

Het was alweer maanden geleden, zeg maar eerder bijna een jaar geleden dat we onze vertrouwde stek op het kanaal bezocht hebben, ik passeer er bijna dagelijks maar toch kwam het er niet van om een paar uurtjes te vissen.

Echter eerder deze week dan toch maar de stek aangevoerd met de nodige boilies (mix van Magic Scopex en de nieuwe testboilie) , het vertrouwen was er al snel weer want na 2 dagen zag je duidelijk dat er actie was….

Misschien niet de grootste maar daarom niet minder welkom!!!

Na het werk stond ik snel aan de oever, de wagen was reeds daags ervoor geladen zodat ik geen tijd verloor en het aas netjes kon positioneren terwijl het nog licht was, de dagen slenken heel snel en daarom geen tijd te verliezen.

Nog voor het donker was de witvis al actief maar helaas was de karper niet present, om 03.00u passeerden dan een paar grote schepen, de delkims waren daar de luidruchtige getuige van maar helaas nog steeds geen karper te bespeuren.

Voor alle zekerheid maar eens ander haakaas bevestigd en net voor 06.00u kwam dan uiteindelijk de verlossende schreeuw uit mijn linker Delkim, beet……..

Nog steeds sta ik versteld van de kracht waarmee kanaalkarpers de lijn van de spoel trekken, niet opgeven en je een geweldige dril geven !

Maar uiteindelijk kon ik de karper over het net trekken en een klein vreugdekreetje galmde over het water, het was mij gelukt, na al die vele maanden terug een mooie karper in het net.

De naald van de unster trilde een paar keer tegen het streepje van 13kg, haal daar het gewicht van de sling af en ik was heel blij met deze 11.500kg krachtige schub.

De Magic Scopex deed het weer, deze boilie laat mij toe overal de nodige vissen over het net te trekken. Er zijn niet veel boilies waarvan ik het beweer maar de Magic Scopex mag zeker in het rijtje gezet worden van boilies die “overal” vis opleveren.

Helaas bleef de hengel aan de rechterkant onaangeroerd maar ondanks dat heb ik deze korte sessie(1 nachtje) tevreden afgesloten, we nemen al gauw weer de draad op…. het kanaal blijft een magische trekkracht hebben op mij.

Moet ik het nogmaals vermelden ?….. Speedcarp Rules en ben jij ook benieuwd, kijk dan gauw op onze webshop: www.speedcarpshop.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *