Frans succes voor Johan

Onlangs was Johan op bezoek bij onze zuiderburen. Het kanaal heeft hem altijd aangesproken en vandaar dan ook weer de logische keuze voor een monotoon maar wel mooi kanaal.

Na amper 3u lag de eerste schubkarper op de mat wat het beste deed vermoeden voor het vervolg van deze tweedaagse sessie.

Echter, de daaropvolgende nacht bracht enkel een gezonde nachtrust en de beetmelders bleven ongewild muisstil.

Vroeg in de morgen was er redelijk wat actie van de volop aanwezige witvis, de sensoren stonden op gevoelig en eigenlijk voelde het bijna logisch aan dat net voor 8u s’morgens de top van de stok enig teken van leven gaf….. duidelijk was het alvast, 1 van de vele brasems had zich vergaapt aan de Magic Scopex….. hmmm…. voelt toch iets zwaarder aan en al gauw werd duidelijk dat het toch karper was, heel loom zwom de vis naar rechts en liet ondertussen regelmatig zijn kop boven water zien…. hetgeen ik zag liet mij vermoeden 1 van de betere vissen gehaakt te hebben.

Maar niks liet mij uitschijnen dat de vis zo groot was….. na een korte niet zo hevige dril waar de vis vooral op zijn gewicht bleek te hangen kon ik het net onder de vis schuiven en geloof me, toen pas werd mij duidelijk dat ik hier zomaar eventjes mijn eigen PB kon verhogen want de vis zag er fenomenaal groot uit tijdens het scheppen.

En toen ik mijn net moest optillen werd me nog duidelijker dat het gebeurt was, hetgeen ik niet durfde dromen werd werkelijkheid….. Het gewicht was net zoals een zak cement….. en ja, toen de vis op de onthaakmat lag was die zak cement werkelijkheid geworden, 25.5kg spiegelkarper…… Gelukkig was er niemand in de buurt die mij bezig gezien heeft want ik zou ter plaatse gek verklaard geweest zijn….. mijn euforie was heel uitbundig en ja, ik kreeg de tranen in mijn ogen van geluk.

25.5kg spiegel, zomaar eventjes 3.5kg boven mijn vorig PB, deze korte sessie kon al niet meer stuk, wat zeg ik…..mijn jaar was al goed als ik kijk hoeveel tijd ik maar heb om mij aan de waterkant te begeven.

Het gebruikte aas was de Magic Scopex boilie, als haakaas had ik voor de hookbait Magic Scopex geopteerd, dit om de vervelende en ongewenste andere bewoners van het kanaal beetje te ontmoedigen en dit heeft zeker en vast toe bijgedragen dat ik deze schitterende spiegel heel kortstondig eens de mijne mocht noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *